16 Ιαν 2022

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι στη Λεωφόρο για τη Superleague 1


Η 18η αγωνιστική της Superleague 1 μας… χαρίζει το μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στη Λεωφόρο (19:30, Newsit.gr, COSMOTE Sport 1) σε ένα ματς που μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στο στην υπόθεση “τίτλος”.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι πρώτος και αήττητος στη Superleage 1, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι του στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης- αντιμετώπισε δυσκολίες, μένοντας στο 0-0.

Απ’ την άλλη, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από ήττα στην έδρα του Βόλου (3-1), αλλά μια νίκη κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλο μέσα στη Λεωφόρο, μπορεί να του δώσει μεγάλη ψυχολογική ώθηση.

Το συγκεκριμένο ματς μπορεί να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, με τους δυο “δικέφαλους” να ελπίζουν σε απώλεια βαθμών των Πειραιωτών. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό και με “τρίποντο” θα μειώσει τη διαφορά από τους “ερυθρόλευκους”, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΟΦΗ, πέρασε δεύτερος και… περιμένει απώλεια των άλλων δυο ομάδων.

Με νίκη, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει… ακάθεκτος την πορεία του προς τον τίτλο. Απ’ τη μεριά του, το “τριφύλλι” θέλει να επικρατήσει κι έτσι να εδραιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα πέραν της απουσίας του τιμωρημένου Σάντσες και αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3.

Πιθανή ενδεκάδα Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Ρούμπεν, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος.

Απ’ την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μπουχαλάκη, ενώ εκτός παραμένουν οι πέντε του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, Α. Καμαρά, Σισέ, Ροντρίγκες, Κούντε και Ονιεκούρου.

Πιθανή ενδεκάδα Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Μ. Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρας, Λόπες (ή Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

Σύμφωνα και το… αφιέρωμα της Superleague 1 “Το 131ο παιχνίδι στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική/Super League βρίσκει τον Ολυμπιακό να παίρνει διαφορά τα τελευταία χρόνια. Ο Παναθηναϊκός τον νίκησε πέρσι στην κανονική διάρκεια, αλλά αυτή είναι η μοναδική νίκη του στα 12 τελευταία, όπου ο Ολυμπιακός έχει έξι νίκες και πέντε ακόμα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Με αυτή τη νίκη πάντως ο Παναθηναϊκός έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, που είχε μέχρι εκείνο το παιχνίδι. Και τώρα ο Ολυμπιακός αήττητος πάει στη Λεωφόρο.

Στον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και αν έλθουν πάλι ισόπαλες θα είναι κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά από τη σεζόν 2012-13.

Η νίκη του Παναθηναϊκού τον περασμένο Φεβρουάριο είναι η μοναδική εντός έδρας επί του Ολυμπιακού στα πέντε τελευταία, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο νίκες, τη μία σε αγώνα που διακόπηκε.

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Σιέκα, Κούπσικ (Πολωνία)

Τέταρτος: Κουμπαράκης

VAR: Φρανκφόσκι (Πολωνία), Σαμοΐλης)

Η… παράδοση των δυο ομάδων

Νίκες Παναθηναϊκού: 31

Ισοπαλίες: 49

Νίκες Ολυμπιακού: 50

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 19

Ισοπαλίες: 26

Νίκες Ολυμπιακού: 19

Στον πρώτο γύρο

03.10.2021: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0

Την περασμένη σεζόν

14.02.2021: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-1 (κανονική διάρκεια)

(6’ κεφαλιά Μαουρίσιο, 73’ σουτ Σανκαρέ – 82’ κεφαλιά Ελ Αραμπί. Στο 90’ 2ηκίτρινη Μπα)

16.05.2021: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-4 (Playoffs)

(53’ σουτ Μαουρίσιο – 7’ σουτ Μασούρας, 12’ σουτ Μασούρας, 38’ σουτ Ελ Αραμπί, 72’ κεφαλιά Ελ Αραμπί)”

Πηγή: newsit.gr