11 Ιαν 2021

Γαστούνη: Εξαπάτησαν ηλικιωμένη με δήθεν τροχαίο της κόρης της


Ένα από τα μέλη της σπείρας πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης παριστάνοντας τον αστυνομικό

«Ψιλικατζήδες» ήταν οι Έλληνες απατεώνες που στοχοποίησαν μια ηλικιωμένη στη Γαστούνη και ισχυρίστηκαν ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται επειγόντως χρήματα για να υποβληθεί σε εγχείριση! Μάλιστα, έκαναν το λάθος να εμφανιστούν μπροστά της.

Ένα από τα μέλη της σπείρας πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης παριστάνοντας τον αστυνομικό, δήθεν για να την ενημερώσει για το ατύχημα του παιδιού της. Στη συνέχεια, ένας συνεργός του τηλεφώνησε στην γυναίκα και συστήθηκε ως γιατρός, ενώ μια γυναίκα προσποιήθηκε την κόρη της ζητώντας χρήματα. Σε αντίθεση με κάθε άλλη περίπτωση, οι δράστες... συμβιβάστηκαν με τα μόλις 350 ευρώ που η ηλικιωμένη διέθετε όλα κι όλα!

Ο δήθεν αστυνομικός ξαναπήγε στο σπίτι του θύματος και παρέλαβε το ποσό, όμως λίγο αργότερα η γυναίκα επικοινώνησε με την κόρη της που την διαβεβαίωσε ότι δεν είχε τραυματιστεί. Έτσι, ειδοποίησε την Αστυνομία δίνοντας την περιγραφή του «εισπράκτορα», ο οποίος συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς του τμήματος Πηνειού και της Ασφάλειας Ήλιδας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζονται.

Πηγή: protothema.gr