24 Ιαν 2021

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με βόμβα μολότοφ σε πιτσαρία


«Εδώ μέσα θα καείτε όλοι» φέρεται να φώναξε ένας από τους δράστες

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης όταν καταγγέλθηκε ότι άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ μέσα σε πιτσαρία.

Στις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής δύο μαυροφορεμένοι νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κινήθηκαν αιφνιδιαστικά προς την είσοδο πιτσαρίας που βρίσκεται επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, τη στιγμή εκείνη εντός της πιτσαρίας βρίσκονταν ο ιδιοκτήτης και τέσσερις εργαζόμενοι.

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης άνοιξε την είσοδο του καταστήματος και φώναξε: «Εδώ μέσα θα καείτε όλοι». Τότε ο συνεργός του πέταξε μια βόμβα μολότοφ εντός της πιτσαρίας. Η βόμβα δεν έσκασε. Οι δράστες με αστραπιαίες κινήσεις επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποίησαν αναζητήσεις, όμως, οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Αστυνομικοί της Ασφάλειας πήραν το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της πιτσαρίας. Το σημείο και η χρονική στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρό των δραστών είναι οπαδικές διαφορές.

newsbeast.gr