23 Νοε 2020

Θωρακίζεται η αντιπλημμυρική προστασία της Νίκαιας


Ένα σημαντικό έργο για τον οικιστικό ιστό της Νίκαιας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 18.600.000 ευρώ, θα επεκτείνεται από το πρώην νεκροταφείο της Νεάπολης και νοτιότερα.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε σχετική δήλωσή του, κάνει λόγο για έργο καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια των δημοτών, που «δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη χρηματοδότηση της περιφέρειας, η οποία έχει αναλάβει και την εκτέλεσή του».

Ο κ. Ιωακειμίδης επισημαίνει πως «τα αυξανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής και θα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά. Ήταν, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη η λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας των δημοτών μας. Οι νέοι αγωγοί ομβρίων θα αποτρέψουν τον κίνδυνο της πλημμύρας στο πιο προβληματικό κομμάτι της πόλης. Και αυτό το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για βιώσιμη ανάπτυξη. Εφαρμόζοντας μία προληπτική στρατηγική αντιμετώπισης των πλημμυρών, οι υλικές ζημιές περιουσιών και υποδομών στην πόλη μηδενίζονται».

Συγκεκριμένα, η αντιπλημμυρική προστασία αφορά σε δύο μεγάλες περιοχές της Νίκαιας, όπου η πρώτη περιλαμβάνεται στις οδούς Αναπαύσεως - Μουσών - Κοραή - Γρ. Λαμπράκη - Ατταλείας και η δεύτερη στις οδούς Γρ. Λαμπράκη - Παρνασσού - 28ης Οκτωβρίου - Π. Ράλλη - Χρ. Σμύρνης - Οδυσσέως - Κομνηνών - Αχιλλέως - Πατρόκλου- Μιαούλη- Ατταλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ