24 Σεπ 2020

Κοροναϊός: Συναγερμός στα νοσοκομεία της χώρας – SOS για τις ΜΕΘ


Ποια είναι τα επόμενα μέτρα που σκέπτεται η κυβέρνηση για να αποφευχθεί το lockdown στην Αττική

Με αμείωτο ρυθμό καταγράφονται νέα κρούσματα κοροναϊού, και με την σχετική καμπύλη να έχει επιπεδοποιηθεί σε υψηλό επίπεδο, σε πάνω από 300 κρούσματα ημερησίως.

Από τη Δευτέρα βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμα πιο αυστηρά μέτρα στην Αττική για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του φονικού ιού, ενώ σε καθημερινή πλέον βάση ανακοινώνονται επιπλέον περιορισμοί, με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο, ενώ σε συναγερμό βρίσκονται και τα νοσοκομεία της χώρας.

Το ποσοστό κάλυψης των κλινών ΜΕΘ έχει εκτιναχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική, εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ΕΕΕΘ. όπως προκύπτει, το 30% εξ αυτών είναι ελεύθερες προς διάθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωση της και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο λεκανοπέδιο είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά νοσοκομεία.

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Γι’ αυτό και τα μέτρα που συζητιούνται πριν την καραντίνα και ενδεχομένως να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες είναι:

  • Κατασκευή νέων ΜΕΘ (1.200 ΜΕΘ συνολικά ο στόχος της κυβέρνησης)
  • Μεταφορά των τακτικών χειρουργείων σε ιδιωτικά νοσοκομεία
  • Έλεγχοι σε πλατείες και επιχειρήσεις για την εφαρμογή της τηλεργασίας
  • Ενδεχόμενος περιορισμός ωραρίου λειτουργίας περιπτέρων ή μίνι μάρκετ

Πηγή: news.gr