10 Σεπ 2017

Νέα διαρροή του iOS 11 GM μας δίνει όλα τα χαρακτηριστικά του iPhone (X) Edition!


Μετά την διαρροή του iOS 11 από το HomePod, έχουμε μία νέα σημαντικότερη διαρροή αυτή του iOS 11 GM του τελικού δηλαδή firmware που θα δώσει η Apple στους developers και κατ’επέκταση στους χρήστες! Το iOS 11 GM μας δίνει όλα τα χαρακτηριστικά του iPhone X Edition (εσωτερικός κωδικός D22) όπως Portrait LightingTrue Tone Display κ.α.
Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές σε αναβαθμισμένη έκδοση των Airpods με νέα θήκη, για την οποία μάλιστα έχουμε και σχετική εικόνα αλλά και στο επερχόμενο LTE Apple Watch το οποίο διαθέτει αυτόνομη σύνδεση με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας!
Αναλυτικά:
Face ID
Ο αντικαταστάτης του Touch ID. Τεχνολογία αναγνώρισης / ταυτοποίησης του χρήστη με 3D scan του προσώπου του. Το .gif που ακολουθεί είναι μέρος του video tutorial για την ρύθμιση του Face ID:
Portrait Lighting
Νέο feature το οποίο φαίνεται να αναβαθμίζει τις δυνατότητες του Portrait mode το οποίο αγαπήσαμε στο iPhone 7 Plus:
Το “Portrait” camera mode επιτρέπει τη λήψη φωτογραφιών με μικρό βάθος πεδίου απομονώνοντας αυτόματα το background από τα αντικείμενα/πρόσωπα και δημιουργώντας εφφέ Bokeh.
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί ώστε να κατανοήσετε την νέα αυτή λειτουργία του iPhone 7 Plus:

To Portrait Lighting διαθέτει τις παρακάτω ρυθμίσεις οι οποίες φαίνεται να αφορούν τη χρήση του flash κατά τη φωτογράφιση θέματος σε Portrait mode:
  • Contour Light
  • Natural Light
  • Stage Light
  • Stage Light Mono
  • Studio Light
4K βίντεο στα 60fps
Αναφορές στον κώδικα του iOS 11 GM μας δίνουν μία καλή εικόνα των υποστηριζόμενων φορμάτ/αναλύσεων βίντεο:
  • 1080p HD at 240 fps 480 MB with 1080p HD at 240 fps
  • 4K at 24 fps (Footer) 270 MB with 4K at 24 fps (film style) (HEVC Footer) 135 MB with 4K at 24 fps (film style)
  • 4K at 60 fps (Footer) 450 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother) (HEVC Footer) 400 MB with 4K at 60 fps (higher resolution, smoother)
True Tone display
Αναφορές στον κώδικα του iOS 11 GM δείχνουν πως το iPhone (X) Edition με την OLED οθόνη ανάλυσης 1125×2436 θα διαθέτει True Tone display η οποία δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να αναγνωρίζει την χρωματική θερμοκρασία στον φωτισμό του περιβάλλοντος και να προσαρμόζει κατάλληλα τον φωτισμό της οθόνης.
SOS mode
Ακόμη μία επιβεβαίωση του νέου σχεδίου της οθόνης με τα “αυτάκια” από την σχετική εικόνα που αναφέρεται στη χρήση του SOS mode. Όπως βλέπουμε, στο iPhone (X) Edition η ενεργοποίηση του SOS mode πραγματοποιείται με ταυτόχρονη και παρατεταμένη πίεση των Volume Up και Power Button:
sos-mode-ios_11
Animojis
Νέα animated 3D emojis (Animojis) τα οποία μέσω τεχνολογίας Facial Tracking χρησιμοποιούν τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη αλλά και τη φωνή του για να δημιουργήσουν εκφραστικά προσωποποιημένα μηνύματα!
16 νέα wallpapers στο iOS 11
Ξεκινώντας με τις λιγότερο σημαντικές ανακαλύψεις, 16 νέα wallpapers περιέχονται στο iOS 11 GM – ωστόσο όλες οι εικόνες είναι στατικές και δεν υπάρχει καμία νέα προσθήκη Live / Dynamic wallpaper:
AirPods
Αναφορά για αναβαθμισμένη έκδοση των AirPods (AirPods1,2 έναντι AirPods1,1 που είναι ο κωδικός της υπάρχουσας έκδοσης) με την σχετική εικόνα να δείχνει αλλαγές στην θήκη μεταφοράς/φόρτισης. Όπως φαίνεται, η φωτεινή ένδειξη φόρτισης μεταφέρεται εξωτερικά ώστε να μην χρειάζεται το άνοιγμα της θήκης για τον έλεγχο της.

LTE Apple Watch
To νέας γενιάς Apple Watch με δυνατότητα αυτόνομης σύνδεσης σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας εμφανίζεται στο iOS 11 GM. Παρατηρούμε την νέα κορόνα με την κόκκινη λεπτομέρεια καθώς και το νέο Watch Face στο οποίο βλέπουμε τις κουκίδες ένδειξης σήματος δικτύου:
apple-watch-series-3-lte-watch-app
Στο screenshot που ακολουθεί μπορούμε να δούμε το Control Center του LTE Apple Watch στο οποίο εμφανίζονται οι κουκκίδες ένδειξης σήματος δικτύου αλλά και το νέο σχήμα του iPhone (X) Edition με την οθόνη με τα “αυτάκια”:
LTE Apple Watch Control Center
POSTED BY

Ananiadis Vasilis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας.