15 Νοε 2016

Φρένο στις ψευδείς ειδήσεις υπόσχεται να βάλει το Facebook !

http://www.olaedonews.com/2016/11/facebook.html
📰 Δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook...

Μένλο Παρκ: Το Facebook θα κάνει περισσότερα προκειμένου να εξαλειφθούν οι ψευδείς ειδήσεις και οι «φάρσες» από την πλατφόρμα του, δηλώνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, αρνούμενος πάντως τις κατηγορίες ότι οι παραπλανητικές αναρτήσεις ευνόησαν τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Σε ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως ευελπιστεί να είναι «σύντομα» σε θέση να ανακοινώσει τα μέτρα που θα ληφθούν, προκειμένου να σταματήσει η ανάρτηση ειδήσεων που δεν αντιπροσωπεύουν την αλήθεια.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι το 99% των ειδήσεων που αναρτώνται στην ιστοσελίδα «είναι αυθεντικές».

«Μόνο ένα μικρό μέρος είναι ψευδείς ειδήσεις ή φάρσες. Οι φάρσες δεν περιορίζονται σε μια κομματική άποψη, ή ακόμα μόνο στην πολιτική» διαβεβαίωσε ο ιδρυτής του Facebook.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Ζούκερμπεργκ τόνισε επίσης ότι είναι εξαιρετικά απίθανο ψευδείς ειδήσεις «να άλλαξαν το αποτέλεσμα των εκλογών προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση».

«Δεν θέλουμε αναληθείς ειδήσεις στο Facebook. Στόχος μας είναι να παρουσιάζουμε στους ανθρώπους περιεχόμενο που βρίσκουν ότι είναι ουσιαστικό και οι άνθρωποι θέλουν να διαβάζουν ακριβείς ειδήσεις» είπε.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες που θα επιτρέπουν στην κοινότητά μας να επισημαίνει τις φάρσες και τις ψευδείς ειδήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα. Έχουμε κάνει πρόοδο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η διαδικασία».

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ