9 Αυγ 2022

Η Ρία Ελληνίδου στην Panik Records!


Η Panik Records υποδέχεται και καλωσορίζει στη μεγάλη μουσική οικογένειά της την Ρία Ελληνίδου, μία από τις πιο ταλαντούχες λαϊκές τραγουδίστριες της νεότερης γενιάς, με χαρακτηριστική χροιά και εντυπωσιακή παρουσία.

Η υπογραφή των συμβολαίων με τον CEO της Panik Records, Γιώργο Αρσενάκο, έγινε σε κλίμα χαράς, παρουσία του team της εταιρείας.
 
Σύντομα, η Panik Records και η Ρία Ελληνίδου θα μοιραστούν με τον κόσμο το πρώτο τραγούδι που έχουν ετοιμάσει και έχει την υπογραφή των πολυπλατινένιων δημιουργών Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλία Φιλίππου.
 
Λίγα λόγια για την Ρία Ελληνίδου
 
Η Ρία Ελληνίδου, με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη, γεννήθηκε... τραγουδίστρια! 
Βλέποντας το έμφυτο ταλέντο της, οι γονείς της, ερασιτέχνες μουσικοί και λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής κυρίως, την έγραψαν στο ωδείο από 5 χρονών, όπου παρακολούθησε μαθήματα μουσικών οργάνων, θεωρίας και αρμονίας μουσικής και παραδοσιακής προπαιδείας.
 
Στη συνέχεια, πέρασε στο μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, όπου συνέχισε τις σπουδές τις παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, ταμπουρά, βυζαντινής μουσικής και ειδικεύτηκε στα παραδοσιακά κρουστά, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερα μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού και παραδοσιακών κρουστών.
 
Το 2005 ίδρυσε με την οικογένειά της το παραδοσιακό συγκρότημα «Γραικοί», με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής δημοτικής μουσικής, με τους οποίους έκανε live εμφανίσεις και, το 2020, κυκλοφόρησαν το album «Της Αγάπης Και Του Έρωτα», έναν δίσκο στον οποίο η Ρία Ελληνίδου επιμελήθηκε την παραγωγή.
 
Εκτός από τα δισκογραφικά της βήματα που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από το κοινό, στο ενεργητικό της έχει επιτυχημένες live εμφανίσεις, τόσο με το  πολυμελές συγκρότημα Λωξάντρα, όσο και solo, ενώ έχει κάνει συνεργασίες με μουσικούς απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.