27 Απρ 2022

Πέθανε ο σκηνοθέτης Σταμάτης Γιαννούλης


Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Σταμάτης Γιαννούλης. Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες, όπως οι Σταύρος Τορνές, Περικλής Χούρσογλου, Σωτήρης Γκορίτσας. Έβαλε τη σφραγίδα του σε αγαπημένες ταινίες, όπως το «Βαλκανιζατέρ» του Γκορίτσα.

Έβαλε, ακόμη, την καλλιτεχνική του υπογραφή και στις ταινίες «Ένας Ερωδιός για τη Γερμανία», «Μπαλαμός», «Καρκαλού», «Λευτέρης Δημακόπουλος», «Εφήμερη Πόλη», «Έναστρος Θόλος», «Ο κύριος με τα γκρι», «Από το χιόνι».

Παράλληλα, εργάστηκε και στην τηλεόραση για τις ανάγκες της εκπομπής «Το Αλάτι της Γης» και της σειράς «Ο Πρίγκηπας».

Επιπλέον, η πρώτη ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε είχε τίτλο «Lucy» και συμμετείχε το 2016 στο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας.

Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του: «Η απώλεια του Σταμάτη Γιαννούλη θλίβει την κινηματογραφική μας κοινότητα. Ο Σταμάτης Γιαννούλης υπήρξε διευθυντής φωτογραφίας αλλά και σκηνοθέτης. Το βλέμμα του και η ευαισθησία του άφησαν το αποτύπωμά τους σε σημαντικές ταινίες όπως: "Μπαλαμός" και "Καρκαλού" του Σταύρου Τορνέ, "Λευτέρης Δημακόπουλος" και "Ο κύριος με τα γκρι" του Περικλή Χούρσογλου, "Από το χιόνι" και «Βαλκανιζατέρ» του Σωτήρη Γκορίτσα, "Εφήμερη πόλη" του Γιώργου Ζαφείρη. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Πηγή: zougla.gr