2 Φεβ 2022

Καταδικασμένος γεννήθηκε να γίνει και στα μπουζούκια στον Πειραιά… Ωνάσης!


Λένε πως ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι ο πιο διάσημος Έλληνας μετά τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο. Δεν ισχύει αυτό. Άτομα σαν κι αυτό δεν έχουν πατρίδα, δεν ανήκουν σε έθνη, σε λαούς. No country men, σ΄αυτήν τη χώρα, σ΄αυτόν τον πλανήτη θα βρεις τον Ωνάση, ο οποίος έτσι κι όχι αλλοιώς θα περάσει από τούτη τη ζωή είτε διότι γεννήθηκε στον αιώνα του, είτε 500 χρόνια πριν. Είτε από πατέρα μεγιστάνα, είτε από μπατηράκο.

Ο γιος καπνέμπορα που γεννήθηκε Ιανουάριο του 1906, σε συνοικία πλουσίων της Σμύρνης, κι έκανε στη ζωή του, την επιχειρηματική, πράγματα που δεν είχε διδαχθεί από κανέναν, θα συζητιέται και θα απασχολεί πάντα. Είναι ένα από τα δέκα πρόσωπα της γης που προκαλεί το ενδιαφέρον, έστω την περιέργεια, και μετά το θάνατο του, το 1975. Δυο μόλις μήνες μετά την επιστροφή στο ελληνικό δημόσιο της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Λάτρης, grande θαυμαστής του παγκόσμιου Ωνάση, ο Δημήτρης Μεσούλας. Ποιος είναι αυτός ; Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Από μικρή ηλικία και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ασχολήθηκε με την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του και αργότερα άρχισε να εργάζεται στον τομέα της εστίασης, με τον οποίο ασχολείται και δραστηριοποιείται επαγγελματικά πλέον μέχρι και σήμερα.

Ως εδώ, όλα καλά, όλα φυσιολογικά. Μετά λες και πάτησε κάποιος μαγικό κουμπί. Ανέβηκε σκάλες και σκαλοπάτια ολόκληρα και μονομιάς, όταν αποφάσισε να δοκιμαστεί ως επιχειρηματίας. La Red Dream, Aristotle Piraeus και Barrique Port. Και μην είσαι σίγουρος ότι τελείωσε εδώ, μη στέκεσαι μονάχα σ’ αυτά που βλέπεις. Σ’ αυτά που πιάνει το μάτι σου και οι αντένες στο κεφάλι σου. Όσο υψηλά κι αν έχει φτάσει, έχει ακόμη ένα όνειρο, λένε όσοι τον ξέρουν καλά και είναι δικοί του. Ονειρεύεται να ανοίξει και μπουζούκια στον Πειραιά, που υπάρχει το έδαφος. Και αν το το κάνει, του φτάνει μια μονάχα μια κίνηση, για να το πάρεις πρέφα, όπως και ποιος θα είναι το μεγάλο αφεντικό. Αυτός και κανείς άλλος συνέταιρος.

Πηγή: tsipasblog.gr