17 Ιαν 2022

Θεσσαλονίκη: Τι συμβαίνει με τον υπόκωφο ήχο που κρατά κάθε βράδυ ξάγρυπνους τους κατοίκους; (video)


Ο υπόκωφος αυτός ήχος, ο οποίος μοιάζει να προέρχεται από το έδαφος, γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στα ισόγεια σπίτια και τους δρόμους της περιοχής.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, αφού αρκετοί τον αποδίδουν στο υδραγωγείο που βρίσκεται εκεί και σε πιθανή βλάβη στη λειτουργία του, ενώ άλλοι υποθέτουν πως ίσως οφείλεται σε κάποιον αγωγό του φυσικού αερίου.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που αντιμετωπίζουν την κατάσταση με χιούμορ κάνοντας λόγο για… εξωγήινους ή κάποια «διαβολική σύμπτωση».

Το «ανήσυχο» υδραγωγείο των Μετεώρων

Πράγματι ο ήχος μοιάζει να βγαίνει από το υδραγωγείο των Μετεώρων, αφού εκεί ακούγεται πιο έντονα.


Το γεγονός όμως που κάνει τον ήχο αυτόν ακόμη πιο μυστηριώδη, σύμφωνα με το thestival,  είναι ότι ακούγεται ως επί το πλείστον βραδινές ώρες και συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα και έπειτα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται το τελευταίο δεκαήμερο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο thestival, ο ήχος ακούγεται μέχρι και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το υδραγωγείο, ενώ δίνει την αίσθηση πως κάποιος σκάβει κάτω από τον δρόμο. Ο υπόκωφος αυτός ήχος, ο οποίος μοιάζει να προέρχεται από το έδαφος, γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στα ισόγεια σπίτια και τους δρόμους της περιοχής.

Έρχονται και από άλλες περιοχές να ακούσουν τον ήχο

Τα τελευταία βραδιά μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ακούσουν τον ήχο που αναστατώνει μια ολόκληρη συνοικία, ενώ αρκετοί σπεύδουν και από άλλες περιοχές της πόλης για να παρατήσουν αυτό το… ανεξήγητο φαινόμενο.

Το βράδυ της Κυριακής (16/1) στο υδραγωγείο των Μετεώρων έσπευσε ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΑΘ, αφού εκεί φαίνεται να εντοπίζεται το επίκεντρο του παράξενου αυτού ήχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, παρά την πολύωρη εξέταση της λειτουργίας του υδραγωγείου, δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα.

Κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αναμένεται να βρεθεί και σήμερα στο σημείο προκειμένου να εξετάσει περαιτέρω την κατάσταση και να προσπαθήσει να δώσει εξήγηση στον ανεξήγητο μέχρι στιγμής ήχο που ξυπνάει τα βραδιά τους κατοίκους των Μετεώρων.

Πηγή: magdasnews.gr