19 Ιαν 2022

Κορωνοϊός: Παράταση άλλη μια εβδομάδα στα μέτρα για την εστίαση και όχι μόνο – Τι εισηγούνται οι ειδικοί


Παράταση των μέτρων που ισχύουν από τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς έως το τέλος του μήνα εισηγείται η επιτροπή των ειδικώνσύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr.

Η εισήγηση αυτή ήταν μονόδρομος για τους επιστήμονες καθώς το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των νεκρών σε ημερήσια βάση είναι απαγορευτικός για οποιαδήποτε σκέψη έστω και χαλάρωσης των μέτρων.

Έτσι, τα ισχύοντα μέτρα θα επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασιστεί αν στις 31/01/2022 θα αποφασιστεί κάποιου είδους χαλάρωση με επικρατέστερη την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση.

Τα μέτρα που ισχύουν είναι:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και από το προσωπικό στους χώρους εστίασης.

Κλείσιμο των χώρων εστίασης και διασκέδασης στις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν επιτρέπονται οι όρθιοι και στα τραπέζια ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται στους έξι.

Απαγορεύεται η μουσική.

Απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε εκδήλωσης με χαρακτηριστικά οργανωμένου πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Γήπεδα: Πληρότητα στο 10% με ανώτατο όριο έως 1.000 άτομα.

Επισκπετήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε δομές φροντίδας χρονίων πασχόντων με PCR 48 ωρών και αυστηρότερο επισκεπτήριο στα νοσοκομεία.
Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυλιόμενο ωράριο.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης της επιτροπής αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Πηγή: magdasnews.gr