8 Ιαν 2022

Χαλάνδρι – Συγκλονίζει ο αστυνομικός που εντόπισε το εγκαταλελειμμένο βρέφος – Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών


Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την εικόνα, πιθανότατα γυναίκας με σκούρα ρούχα, κουκούλα και μάσκα, να φτάνει στην είσοδο της παιδικής χαράς και να αφήνει την τσάντα με το βρέφος. Οι αρχές εξετάζουν το υλικό από παρακείμενες κάμερες ασφαλείας, αναζητώντας τη διαδρομή που ακολούθησε

Συγκλονίζει η υπόθεση της εγκατάλειψης του βρέφους στο Χαλάνδρι. Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό της γυναίκας που άφησε το μωράκι στρέφονται την ευρύτερη περιοχή.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την εικόνα, πιθανότατα γυναίκας με σκούρα ρούχα, κουκούλα και χειρουργική μάσκα, να φτάνει στην είσοδο της παιδικής χαράς και να αφήνει την τσάντα. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα υλικά από παρακείμενες κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να βρουν την διαδρομή που ακολούθησε.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και ένα σημείωμα, το οποίο βρέθηκε στο σάκο και σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό αναγράφεται το όνομα Βασιλική.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση εγκατάλειψης βρέφους, μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα στην Αθήνα. Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ένας άγνωστος είχε εγκαταλείψει ένα κοριτσάκι δύο ετών, στον εξωτερικό χώρο του αρχαιολογικού μουσείου.

Τι λέει ο αστυνομικός που εντόπισε το βρέφος
Η ΕΡΤ συνάντησε τον αστυνομικό που βρήκε το μωράκι παρατημένο μέσα στο σακ βουαγιάζ.

Ο Υπαστυνόμος Β’ Νικόλαος Γκόλιας, ανέφερε πως: «Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να είναι πιο τυχερό στη ζωή του, παρά τις δυσκολίες που βίωσε μετά τη γέννησή του. Στην περιπολία του διαπίστωσε να υπάρχει ένα σακίδιο σε μια γωνία, όχι δεν άκουσε τίποτα. Είδε από το άνοιγμα της τσάντας ένα κεφαλάκι να κουνιέται, μέσα ήταν ένα μωρό».

Είναι ο αστυνομικός που μαζί με συναδέλφους του της ομάδας Δίας, έφτασαν πρώτοι στο σημείο που εγκαταλείφθηκε το νεογέννητο κοριτσάκι. Λίγα λεπτά νωρίτερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, συνάδελφός του το είχε εντοπίσει μέσα σε μαύρη σχολική τσάντα, στην είσοδο παιδικής χαράς στο Χαλάνδρι.

Το μόλις λίγων ημερών μωράκι, ήταν ήρεμο, δεν έκλαιγε, ήταν ζεστά ντυμένο και έδειχνε ταϊσμένο.

«Ο συνάδελφος το είχε αγκαλιά και προσπαθούσε όσο μπορούσε να το προστατεύσει από το κρύο, παρά τον καλό καιρό που είχε εκείνη την ώρα, προσπαθήσαμε κι εμείς στη συνέχεια, να το διαφυλάξουμε όσο γινόταν από τις καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο Υπαστυνόμος Β’ Νικόλαος Γκόλιας.

Πηγή: magdasnews.gr