6 Ιαν 2022

Βρετανίδα μητέρα οδήγησε 13 ώρες μέχρι την Ιταλία για να εμβολιάσει την 9χρονη κόρη της


Προτιμώ ως γονέας να πάρω το ρίσκο γιατί γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το εμβόλιο και την ασφάλειά του απ’ ό,τι για τον ίδιο τον κορονοϊό» τόνισε

Από το Μεϊνστόουν του Κεντ, στη Βρετανία, μέχρι το Μιλάνο της Ιταλίας ταξίδεψε με την 9χρονη κόρη της μια βρετανίδα μητέρα, με σκοπό της να την εμβολιάσει κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC η Άλις Κολούμπο κατευθύνθηκε προς το Μιλάνο, επειδή η κόρη της έχει ιταλική υπηκοότητα. Όπως εξήγησε, προχώρησε σε αυτή την απόφαση για να προστατεύσει «το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο». Η ίδια οδήγησε με την κόρη της μια απόσταση 1.126 χιλιομέτρων.

«Γιατί να μην προστατέψω το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο για μένα, κόρη μου, αντί να διακινδυνεύσω να γυρίσει σε μένα σε πέντε, 10 – 15 χρόνια, να μου πει “μαμά, εγώ έχω προβλήματα με την καρδιά, έχω προβλήματα με τον εγκέφαλο, έχω προβλήματα με τους πνεύμονες, γιατί δεν κάνατε ό,τι μπορούσατε εκείνη τη στιγμή για να με προστατέψετε;”» είπε η ίδια.

Οι δύο γυναίκες ταξίδεψαν 13 ώρες οδικώς προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος συνύπαρξης με άλλους επιβάτες σε αεροπλάνα και αεροδρόμια. Όπως εξήγησε, θα ήθελε να δει στο Ηνωμένο Βασίλειο να δίνεται το εμβόλιο και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Λυπάμαι απίστευτα για όλους εκείνους τους άλλους γονείς που συμμερίζονται την άποψή μου και θα ήθελαν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους», σημείωσε και συμπλήρωσε στο BBC South East: «Προτιμώ ως γονέας να πάρω το ρίσκο να εμβολιάσω την κόρη μου με ένα εμβόλιο για το οποίο ξέρουμε αρκετά και το οποίο έχει κυκλοφορήσει με μεγάλη ασφάλεια σε πολλές διαφορετικές χώρες. Περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην ηλικιακή της ομάδα έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και οι αναφερόμενες παρενέργειες ήταν στην πραγματικότητα πολύ λιγότερες από ό,τι στον ενήλικο πληθυσμό. Προτίμησα να ρισκάρω περισσότερο με αυτό παρά να το αφήσω στην τύχη για έναν ιό για τον οποίο γνωρίζουμε πολύ λίγα – ιδιαίτερα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του. Γνωρίζουμε πολλά περισσότερα για το εμβόλιο και την ασφάλειά του απ’ ό,τι για τον ίδιο τον ιό» είπε.

Ηνωμένο Βασίλειο και εμβολιασμοί σε παιδιά

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον εμβολιασμό για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών θα ανακοινωθούν σύντομα, μετά την εξέταση επιπλέον δεδομένων, ωστόσο η πλειοψηφία των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας διατρέχει λιγότερο κίνδυνο να αρρωστήσει σοβαρά λόγω κορονοϊού.

Ο ΕΜΑ ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών τον Νοέμβριο και έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός παιδιών σε ΗΠΑΙταλίαΔανίαΑυστρίαΓερμανίαΙσπανίαΕλλάδα και Ουγγαρία. Η κυρία Κολόμπο, υγειονομική υπάλληλος και η ίδια επέκρινε τη βρετανική κυβέρνηση που δεν ακολουθεί το παράδειγμα να εμβολιάσει τα παιδιά ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού στα σχολεία.

Πηγή: newsbeast.gr