2 Ιουλ 2021

Πέμη Ζούνη: Υπήρχε η βεβαιότητα ότι αν δεν «κάτσεις» στον άλλον δεν θα κάνεις καριέρα


«Δεν στριμώχτηκα ποτέ στη γωνία, ήμουν λίγο αγοροκόριτσο σε αυτά, ήμουν αντιδραστική»

Για τα όσα σοκαριστικά έχουν αποκαλυφθεί από το ελληνικό #metoo αλλά και για το ότι η ίδια άφησε κανέναν να τη «στριμώξει» στη γωνία στα σχεδόν 40 χρόνια πορείας της στον καλλιτεχνικό χώρο μίλησε η Πέμη Ζούνη στο «Πρωινό».

«Πάντα υπάρχουν υπόγεια οι κίνδυνοι. Τα συζητάω με τα νέα παιδιά στην τάξη, πάντα το έκανα. Έχω την έγνοια να τους ενημερώσω και προέκυπτε η συζήτηση και από τις δικές τους ερωτήσεις. Νόμιζαν ότι αν δεν ¨κάτσεις¨ στον άλλον δεν θα κάνεις καριέρα. Υπήρχε αυτή η βεβαιότητα. Ακριβώς γιατί υπάρχει αυτός ο κίνδυνος σε όλους τους χώρους, πρέπει να έχεις ισχυρή διαπραγμάτευση στα χέρια σου. Κάτι μοναδικό, το ταλέντο σου, την προσωπικότητά σου, μην είσαι ξυπόλητος στα αγκάθια. Αυτό σημαίνει βάλε κάτω το κεφάλι και γίνει όσο καλύτερος μπορείς. Αν αυτό δεν το έχεις, τότε κλείσει την πόρτα και γύρνα σπίτι σου», τόνισε μεταξύ άλλων η ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Όλο το κίνημα έκανε κάτι καλό. Ότι θα έχουν δεύτερη σκέψη οι υποψήφιοι θύτες. Μπαίνει ο φόβος. Από την άλλη δεν πρέπει να παραμείνει στην κατανάλωση των γεγονότων, πρέπει να μπει στη συνείδησή μας. Να γίνει μάχη προς την εξυγίανση. Αυτό κινδυνεύει να ξεχαστεί. Πρέπει να μπουν κανόνες που είναι πολύ δύσκολο. Θέλει μια προσεκτική συζήτηση για τους κανόνες της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων. Η δουλειά μας είναι μια δουλειά βίαιη ψυχικά.

Δεν το έζησα ποτέ, όποτε με ενοχλούσε κάτι απλά το έκοψα. Ήμουν λίγο αγοροκόριτσο σε αυτά, ήμουν αντιδραστική. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, αλλά όταν δεις μια τάση την κόβεις αμέσως, αυτό έκανα εγώ. Δεν στριμώχτηκα στη γωνία ποτέ. Θέλω να μην ξεχαστεί αυτό που έχει συμβεί».

πηγή: newsbeast.gr