6 Ιουν 2021

Drones και ασύρματες κάμερες για τα κορωνοπάρτι της Μυκόνου


Δεν έχουν τέλος τα πάρτι σε ιδιωτικές βίλες της Μυκόνου με τους καλεσμένους να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες του νησιού να ανησυχούν για έξαρση των κρουσμάτων στο νησί, πριν ακόμη ξεκινήσει για τα καλά η τουριστική σεζόν.

Το φαινόμενο των κορωνοπάρτι επιχειρεί να σταματήσει η ΕΛ.ΑΣ. στήνοντας ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο με την ονομασία «Μύκονος».

Η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει, η θερμοκρασία έχει ανέβει, και το φαινόμενο της διοργάνωσης πάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, έχει ήδη αρχίσει.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι τα κορωνοπάρτι μπορούν να προκαλέσουν τοπική έκρηξη κρουσμάτων και συνεπώς τοπικά lockdown με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, τον τουρισμό κλπ. και για αυτό θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της διοργάνωσής τους, αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ομάδα κρούσης για τα κορωνοπάρτι που ετοιμάζεται θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

- 10μελείς ομάδες κρούσης (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
- Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
Drones περιπολιών
- Κέντρο επιχειρήσεων
- «Τράπεζα» συλλογής πληροφοριών

Ήδη στη Μύκονο έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες στα σοκάκια, ενώ έχουν επιστρατευτεί 15 drones που θα πετούν πάνω από ύποπτα σημεία και θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων έτσι ώστε αν όντως διασπιστωθεί ότι διοργανώνεται κορωνοπάρτι να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε ΣαντορίνηΡόδοΠάρο και άλλα νησιά.

Να σημειωθεί ότι εκτός από τις βίλες, η αστυνομία ελέγχει και τις πλατείες σε κεντρικά σημεία των νησιών, πεζόδρομους και ταράτσες αλλά και τις παραλίες, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι οι συγκεντρώσεις ατόμων αυξάνονται το τελευταίο διάστημα και ενίοτε με DJ για μεγαλύτερης διάρκειας πάρτι.

πηγή: zougla.gr