18 Ιουν 2021

“Έχασα τον έλεγχο και τη σκότωσα”


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

“Μαλώσαμε έντονα. Με έσπρωξε και με απείλησε ότι θα φύγει από το σπίτι και θα πάρει και το παιδί. Έχασα τον έλεγχο και την έπνιξα. Στη συνέχεια σκηνοθέτησα τη ληστεία”.

Τριάντα λέξεις του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, του συζύγου της άτυχης Καρολάιν, ήταν αυτές που επισφράγισαν αυτό που οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πίστευαν από καιρό. Ότι δηλαδή πίσω από τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης γυναίκας κρύβεται ο πατέρας του παιδιού της.

“Ήταν ασταθής. Με χτύπησε και στη συνέχεια έριξε με δύναμη το παιδί στην κούνια. Θόλωσα. Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήταν η κακιά στιγμή” είπε μεταξύ άλλων ο Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς περιγράφοντας τι συνέβη τη μοιραία νύχτα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών εκείνη τη νύχτα το ζευγάρι είχε ανταλλάξει μηνύματα αφού πρώτα είχε καυγαδίσει με την Καρολάιν σε ένα από αυτά να τον αποκαλεί ανόητο (stupid).

Να σημειωθεί ότι τα όσα περιέγραψε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στους αστυνομικούς φέρεται να είχε αναφέρει και η “ψυχολόγος” του ζευγαριού σε κατάθεσή της. Ότι δηλαδή η Καρολάιν ζούσε σε ένα βίαιο περιβάλλον από το οποίο ήθελε να απεμπλακεί.

Η κατάθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στη ΓΑΔΑ όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο τo μεσημέρι της Πέμπτης, αμέσως μετά το μνημόσυνο της συζύγου του στην Αλόννησο, ήταν μαραθώνια. Οι ερωτήσεις των αστυνομικών ήταν συνεχείς με τον πιλότο να αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Και αυτό γιατί τα αποτλέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήταν τέτοια που δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον δράστη.

Τα δεδομένα των κινητών αλλά και το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η νεαρή κοπέλα ήταν τα στοιχεία που ουσιαστικά τον λύγισαν. Το κινητό του “μαρτύρησε” ότι περπατούσε μέσα στο σπίτι τις ώρες που, σύμφωνα με την κατάθεσή του, θα έπρεπε να είναι δεμένος και ακινητοποιημένος. Το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν απ’ την άλλη έδειξε μέσω της καταγραφής των παλμών ότι η κοπέλα έχασε τη ζωή της αρκετά νωρίτερα από την ώρα που ισχυριζόταν ο πιλότος.

Τέλος η ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης -πολύ νωρίτερα από την ώρα που υποτίθεται ότι μπήκαν οι ληστές- ήταν ακόμη ένα παράδοξο το οποίο οδήγησε βοήθησε στη διαλεύκανση του εγκλήματος. Άλλωστε ποιος ληστής αφαιρεί την κάρτα μνήμης από μία κάμερα και δεν ξηλώνει ολόκληρη τη συσκευή.

Συχνοί καυγάδες

Κάθε άλλο παρά ονειρεμένη ήταν η ζωή του ζευγαριού το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως προκύπτει από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι Αρχές. Αν και από την αρχή ο Αναγνωστόπουλος ισχυριζόταν ότι είχε μία ιδανική σχέση με τη σύζυγό του η πραγματικότητα είναι ότι οι καυγάδες στη ζωή του ζευγαριού ήταν συχνοί.

Η Καρολάιν μάλιστα φέρεται να είχε ενημερώσει τον σύζυγό της ότι επιθυμεί να χωρίσουν κάτι που όπως φαίνεται αδυνατούσε να δεχθεί ο 32χρονος άνδρας. Έτσι και το βράδυ της δολοφονίας ξεκίνησε ένας από τους πολλούς καυγάδες ο οποίος όμως έμελλε να τελειώσει με τον πιο τραγικό τρόπο. 

πηγή: zougla.gr