2 Απρ 2021

Πάτρα – Κορονοϊός: «Δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα» – Καθηλώνει το ζευγάρι επιχειρηματιών που νόσησε


Συγκλονιστική είναι η περιπέτεια που πέρασαν οι γνωστοί επιχειρηματίες της Πάτρας Κάτια και Βαγγέλης Λόης, ιδιοκτήτες του «Deck» και της ιστορικής ταβέρνας «Καλυψώ», οι οποίοι βρέθηκαν να νοσηλεύονται και οι δύο με κορονοϊό, το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Κάτια στον «Άγιο Ανδρέα» και ο άνδρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Ο Βαγγέλης Λόης κόλλησε τον ιό ίσως στον χώρο της δουλειάς, παρά το ότι πρόσεχαν ιδιαιτέρως, με συνεχή τεστ σε όλο το προσωπικό και τα απαραίτητα μέτρα. 

«Νόσησε ο άνδρας μου. Πήγαμε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αλλά γυρίσαμε για νοσηλεία στο σπίτι. Τα συμπτώματα για την ώρα δεν έχριζαν παραμονή στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Μετά από 7 ημέρες όμως, ο ύπουλος κορονοϊός του έκανε επιπλοκές. Έπαθε ανακοπή. Επί 1,5 μήνα νοσηλευόταν στο Ρίο. Μπήκε και στην εντατική με βηματοδότη, μέχρι το χειρουργείο για να του τοποθετήσουν τον κανονικό. Εκείνη την περίοδο νόσησα κι εγώ. Νοσηλεύτηκα στον «Άγιο Ανδρέα».

Δεν μπορούσαμε να δούμε τα παιδιά μας, να τους μιλήσουμε, να μας μιλήσουν. Δεν επιτρεπόταν, παρά μόνο στο κινητό. Εγώ δεν του είπα στο τηλέφωνο ότι νοσηλεύομαι σε άλλο νοσοκομείο, δεν θα το άντεχε», λέει ο κ. Λόη στο thebest.gr και συνεχίζει με αναφορές που συγκλονίζουν: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, να ανασάνω. Πνιγόμουν. Αυτά μου έλεγε και ο άνδρας μου. Δεν μπορείς να ακουμπήσεις το σώμα σου, νομίζεις ότι σε πιέζει σίδερο. Με μια σακούλα φάρμακα και διπλανοί σου να πεθαίνουν.

«Έφυγε» από τη ζωή ο διπλανός μου, ένας άνθρωπος που μπήκαμε μαζί στο νοσοκομείο και πριν λίγη ώρα από τον θάνατό του μιλούσε στο κινητό», αναφέρει η Κάτια Λόη στην εφημερίδα “Νεολόγος”. «Να προσέξουν τους γύρω τους» «Είναι ένας εφιάλτης πραγματικός αυτό που ζήσαμε. Μου θύμισε Σπιναλόγκα. Είδα ανθρώπους 20, 30, 50 ετών και ΑμεΑ να υποφέρουν. Φοβήθηκα πολύ. Δεν θέλω να ξαναγυρίσω εκεί. Ακόμη κι όταν ήθελα να φάω κι έβγαζα το οξυγόνο έβαζα μυτάκια στη μύτη, αλλιώς δεν άντεχα», προσθέτει με φωνή που τρέμει κι εύχεται σε όλους: «να μην πάτε εκεί που πήγαμε!».

Πηγή: newsit.gr