8 Φεβ 2021

Μπλακ άουτ στη μισή Αττική και την Πελοπόννησο από έκρηξη σε μετασχηματιστή στον Ασπρόπυργο !


Ξαφνική διακοπή ρεύματος έγινε σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και της Πελοποννήσου. Αγώνας δρόμου για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Στο σημείο πηγαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Η διακοπή ρεύματος έγινε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ, μετά από έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλο πρόβλημα στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ.

Το αποτέλεσμα ήταν να βυθιστεί στο σκοτάδι η μισή Αττική αλλά και πολλές περιοχές στην Πελοπόννησο, όπως περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έγινε κλήση για τη φωτιά στις 22.50 και στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ προσπαθούν να χειριστούν την κατάσταση για τη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ήδη σε ορισμένες περιοχές του κέντρου των νοτίων και δυτικών Προαστείων έχει αποκατασταθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης πηγαίνουν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα πυρκαγιά.





Σύμφωνα με αναφορές σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν στον Πειραιά αλλά και τα Δυτικά Προάστια. Προβλήματα υπήρξαν και σε περιοχές του κέντρου όπως η Κυψέλη, που όμως αποκαταστάθηκαν πολύ γρήγορα.