10 Ιαν 2021

Ξεχύθηκε ο κόσμος στις παραλίες


Πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από το πρωί στις παραλίες της Αττικής είτε για βόλτα, είτε ακόμα και για μπάνιο λόγω του ηλιόλουστου καιρού και των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται.

Οικογένειες πήραν τα παιδιά και τα ποδήλατά τους και βγήκαν να απολαύσουν τον καλό καιρό. Οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, κρατούν -όσο είναι δυνατόν- αποστάσεις και φορούν μάσκα (όταν δεν κάνουν βουτιές στη θάλασσα).

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές που ανέμεναν το κύμα εξόδου που παρατηρείται από χθες Σάββατο παρά το lockdown που ισχύει, πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της πρωτεύουσας, ζητώντας από τους οδηγούς το αντίστοιχο έγγραφο για τη μετακίνησή τους.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιοχές που υπάρχουν μεγάλα πάρκα, οι Δήμοι έχουν πάρει την απόφαση να κλείσουν τις εισόδους στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι πολίτες να επιλέγουν να «δραπετεύσουν» στις κοντινές τους παραλίες κυρίως τις ημέρες με καλές καιρικές συνθήκες. 

Δείτε φωτογραφίες και video του zougla.gr από το Καβούρι, τη Βουλιαγμένη και τον Φλοίσβο