28 Δεκ 2020

‘Εξαλλος ιερέας στην Καλαμάτα: Όσοι δεν φοράτε μάσκα, θα βγείτε έξω


«Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα»

Έξαλλος έγινε ιερέας στην Καλαμάτα όταν είδε πιστούς να μην φορούν μάσκα μέσα στην εκκλησία. Ο παπάς διέκοψε την λειτουργία και με αυστηρό ύφος κάλεσε όσους βρίσκονταν στον ιερό ναό να τηρήσουν τα μέτρα.

«Δεν θα ανοίξουμε διάλογο. Όσοι δεν φοράτε μάσκα, θα βγείτε έξω. Σεβόμενοι και τους συνανθρώπους σας και τη νομοθεσία» είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Όταν κάποιος από τους πιστούς αντέδρασε ο ιερέας του είπε ότι οι ιερείς και οι ψάλτες δεν φορούν μάσκα για να μπορούν να ψάλλουν. «Διαβάστε το νόμο. Περάστε έξω χωρίς μάσκα. Αυτό που σας λέω. Το λόγο του Θεού τον ξέρω καλύτερα από εσάς» είπε.

Ο ιερέας μάλιστα τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα κληθεί η Αστυνομία.

«Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα. Εδώ θα είστε υπάκουοι. Εδώ μέσα κάνω εγώ κουμάντο. Αλλιώς καλέστε την Αστυνομία να πάρει τον κύριο» είπε.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση στους ναούς της χώρας επιτρέπονται να εκκλησιάζονται (25/12, 01/01 και 06/01) τις ημέρες των εορτών έως και 25 πιστοί, με την τήρηση της αναλογίας ένας πιστός ανά 15 τμ ναού. Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός δύναται να φθάσει μέχρι τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newsbeast.gr