4 Σεπ 2020

Η Χώρα της αρχοντικής Ύδρας το Σεπτέμβριο πιο ονειρική από ποτέ


Από τα νησιά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον και το φθινόπωρο

Μέσα στα λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρά της χωρούν η υπέροχη αρχιτεκτονική, η κοσμοπολίτικη αύρα και η ένδοξη ιστορία. Η Ύδρα με την γραφικότητα και την αρχοντιά που την χαρακτηρίζει αποτελεί ιδανικό προορισμό για χαλάρωση, βόλτες και ιστορικές περιηγήσεις και το φθινόπωρο.

Πρωταγωνίστρια του νησιού αυτήν την εποχή, δεν είναι άλλη από την Χώρα του, ένα πραγματικό κόσμημα για τον Αργοσαρωνικό.

Η πόλη της Ύδρας, μια από τις ομορφότερες που θα συναντήσετε και η μοναδική του συγκεκριμένου νησιού, έχει ανακηρυχτεί διατηρητέα. Εκτείνεται ανάμεσα σε δύο βραχώδεις λόφους, στους οποίους είναι διάσπαρτα παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές, σκούρες μπλε πόρτες και παράθυρα.

Οι βόλτες εδώ γίνονται με τα πόδια ή με τα καθιερωμένα πλέον γαϊδουράκια. Η παλιά πόλη συναντάται ακολουθώντας το δρόμο που βρίσκεται δίπλα από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στο σημείο αυτό δεσπόζει το αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη και ο ναός της Υπαπαντής.

Άλλο ένα σημείο που αξίζει την προσοχή είναι το παλαιότερο φαρμακείο του νησιού (Φαρμακείο Ραφαλιά), που χρονολογείται στο 19ο αιώνα.

Ο κεντρικός δρόμος οδηγεί στα Καλά Πηγάδια και τη νοσταλγική συνοικία Κιάφα. Η μυρωδιά του ξύλου από τα γειτονικά ξυλουργεία καλωσορίζει τον επισκέπτη εδώ, ενώ οι όμορφες εικόνες από κουκλίστικα σπιτάκια και γραφικές εκκλησίες καταλήγουν στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να επισκεφτεί την Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία, ακολουθεί το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στο βουνό.

Πέρα από τα αξιοθέατα, αυτό που συναρπάζει στη Χώρα της Ύδρας είναι οι γραφικές, ποτισμένες με άρωμα λουλουδιών και εικόνες πέτρας, γωνιές που συναντώνται παντού, οι φιλόξενες ταβέρνες και τα παραμυθένια μπαλκόνια.

newsbeast.gr