18 Σεπ 2020

Δοκιμάζεται η Δυτική Ελλάδα από τον «Ιανό»


 Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση του κυκλώνα «Ιανού», με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους στη Δυτική Ελλάδα, μετά τα νησιά του Ιονίου, τα οποία δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι: Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Κουρούτα της Ηλείας με τον φακό της Zούγκλας πρωί της Παρασκευής:

Δείτε ζωντανά την πορεία του κυκλώνα «Ιανός»:

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη Δυτική Ελλάδα και με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Αχαΐα

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, θα ισχύει μέχρι τις 21:00 αύριο το βράδυ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου και λεωφορείων, καθώς και παντός είδους οχημάτων που έλκουν τροχήλατα, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου.

* Στην Ολυμπία Οδό, από το 205ο χιλιόμετρο έως την χιλιομετρική θέση 222,920.

* Κατά μήκος της εθνικής οδού Πατρών -Πύργου, της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών -Πύργου, καθώς και της παλαιάς εθνικής οδού Πατρών -Κορίνθου.

* Στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης, θα ισχύσει ολική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στην παλαιά γέφυρα Ροδιάς Αιγιαλείας, που ενώνει τις τοπικές κοινότητες Νικολαίικα και Ροδιά, από τις 06:00 αύριο το πρωί και για χρονικό διάστημα 48 ωρών.

Ηλεία

Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των προαναφερόμενων οχημάτων θα ισχύει μέχρι και την εξασθένηση των καιρικών φαινομένων, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

* Στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, από το ύψος της τοπικής κοινότητας Βουπράσιο, έως τον Πύργο.

* Στην Νέα Εθνική Οδό Πύργου - Κυπαρισσίας, από το 4ο χιλιόμετρο έως την γέφυρα του ποταμού, Νέδα.

* Στην Εθνική Οδό Τρίπολης - Πύργου, από τα όρια µε την περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας έως τον Πύργο.

Αιτωλοακαρνανία

Στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν προαναφερθεί θα ισχύει μέχρι και την λήξη των καιρικών φαινομένων, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

* Στην Ιονία Οδό, από τον ανισόπεδο κόμβο του Αντιρρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο της Άρτας.

* Στη Νέα Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, από τον κόμβο του Αντιρρίου έως την γέφυρα Αλάμπεη και από την χιλιομετρική θέση 59+681 έως το 139ο χιλιόμετρο.

* Στην Εθνική Οδό Αντιρρίου-Ιτέας, από τον κόμβο του Αντιρρίου έως την γέφυρα του Μόρνου.

* Στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας - Λευκάδας, από την Αμφιλοχία έως το 53ο χιλιόμετρο.

Διαβάστε επίσης: Σε πλήρη εξέλιξη ο «Ιανός» στην Ηλεία

Πηγή: zougla.gr