26 Αυγ 2020

Παράλιο Άστρος, ο οικονομικός προορισμός δίπλα στην Αθήνα


Το ήσυχο ψαροχώρι της Αρκαδίας που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή

Μπορεί το καλοκαίρι να φεύγει αλλά ο Σεπτέμβριος αποτελεί την ιδανική περίοδο για τις πιο «γλυκές» και ήρεμες διακοπές που έχεις περάσει. Σε κοντινούς προορισμούς δίπλα στην Αθήνα, μπορείς να βρεις μέρη που δεν έχεις γνωρίσει ακόμη και όμως έχουν να σου προσφέρουν όμορφες εμπειρίες και χαλαρές στιγμές.

Ένα τέτοιο μέρος, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv είναι ένας οικονομικός προορισμός για σαββατοκύριακο και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Ο λόγος για το παράλιο Άστρος, ένα ήσυχο ψαροχώρι που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Παράλιο Άστρος: Ο οικονομικός προορισμός δίπλα στην Αθήνα

Το Παράλιο Άστρος είναι ένας ασφαλής, οικονομικός και κοντινός προορισμός για να περάσεις το σαββατοκύριακό σου. Ό,τι θες δηλαδή για να ξεκουραστείς και να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα. Θα βρεις όμορφα και αξιοπρεπή καταλύματα σε καλή τιμή αλλά και διάφορα ταβερνάκια και εστιατόρια με καλό φαγητό.

Μπορείς να κάνεις, επίσης, μια βόλτα στο λιμάνι και στον περιποιημένο πεζόδρομο του χωριού. Και φυσικά ετοιμάσου για βουτιές σε ρηχές και χωρίς πολύ κόσμο παραλίες. Η παραλία Γλυφάδα και η παραλία Ατσίγγανος είναι από αυτές που έχουμε ξεχωρίσει.

Εκτός όμως από οργανωμένες αμμουδιές, θα βρεις και παραλίες πιο απομονωμένες και μικρές που μπορεί να κάνεις ακόμη και σχεδόν μόνος σου μπάνιο. Διαλέγεις και παίρνεις αυτό που προτιμάς. Το σίγουρο είναι ότι καμία δε θα σε απογοητεύσει.

Μπορείς να ρωτήσεις για το πώς θα φτάσεις σε αυτές τις παραλίες τους ντόπιους. Σίγουρα θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και να σε καθοδηγήσουν ώστε να δεις και άλλα αξιοθέατα της περιοχής.

Πώς θα πας στο παράλιο Άστρος

Το Παράλιο Άστρος απέχει μόλις 32 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 170 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Θα βρεθείς εκεί δηλαδή σε περίπου δύο ώρες. Για να φτάσεις σε αυτό το όμορφο και ήσυχο ψαροχώρι θα πρέπει να ακολουθήσεις την εθνική οδό για Τρίπολη.

Όταν θα έχεις διανύσει περίπου 110 χιλιόμετρα, θα πρέπει να στρίψεις προς το Άργος. Μπορείς να κάνεις μια στάση στην πρωτεύουσα της Αργολίδας και να συνεχίσεις. Μετά τη στάση σου (αν θες τελικά να κάνεις) θα συνεχίσεις στην παλιά εθνική οδό Άργους Τριπόλεως και μετά από 14 περίπου χιλιόμετρα θα δεις πινακίδες για το Παράλιο Άστρος.

Πηγή: newsbeast.gr