11 Μαρ 2017

Ο Γιάννης Πλούταρχος : "Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κόσμος καταναλώνει μουσική"

Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος τον έχει βαφτίσει σαν το “Καλό παιδί της Ελληνικής δισκογραφίας“. 


Ο Γιάννης Πλούταρχος με το ταλέντο και τον χαρακτήρα του καταφέρνει να βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή της Ελληνικής μουσικής σκηνής.
Ο Γιάννης Πλούταρχος μίλησε για την επαγγελματική του πορεία, τις προσδοκίες του αλλά και τους προβληματισμούς του.

Ανανέωση συμβολαίου με την Heaven. Πόσο σημαντικό είναι για σένα να υπάρχει ενεργή Ελληνική δισκογραφία;
Κατ’ αρχήν είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανανεώνω το συμβόλαιο μου εδώ στην Heaven music γιατί αυτό δείχνει και δηλώνει αν θες ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που δουλέψανε για αυτή την δουλειά. Δουλέψανε όσο καλύτερα μπορούσανε, πολύ επαγγελματικά θα έλεγα. Με αποτέλεσμα ο δίσκος (Θέμα χρόνου) να βγει πρώτος σε πωλήσεις το 2016. Είναι κάτι πολύ σημαντικό στις δύσκολες εποχές που περνάει η δισκογραφία παγκόσμια. Άρα λοιπόν σου δίνει το θάρρος να παράγεις μουσική, να κάνεις καλή μουσική και μέσα από εκεί να βρεις τρόπους να φτάσει στον κόσμο και να κάνει και πωλήσεις παράλληλα.


Τον χειμώνα έρχεται ένας νέος δίσκος. Έχει ανέβει ο πήχης μετά την μεγάλη επιτυχία του προηγούμενου άλμπουμ;
Το άγχος έρχεται σε συνδυασμό επειδή έχουμε να παλέψουμε με τον χρόνο. Γενικώς τα πράγματα έχουν φθίνουσα πορεία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Αλλά όπως σου είπα πριν είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως αν ο πήχης ανέβει έστω λίγο παραπάνω, ακόμα και στα ίδια να μείνει, το θέμα είναι να είμαι εγώ ευχαριστημένος και να έχω μέσα μου μια ολοκλήρωση και να πω πως έκανα το καλύτερο δυνατό και το δίνω στον κόσμο. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο κόσμος καταναλώνει μουσική, αρκεί να του δώσεις την σωστή μουσική.
«Σταμάτησα σε σένα» τιτλοφορείται το νέο σας τραγούδι. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.
Είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι. Μουσική έχει γράψει ο Βασίλης Γαβριηλίδης και στίχους ο Θάνος Παπανικολάου. Φαντάσου πως ήταν να βγάλουμε κάτι διαφορετικό, πάλι του ίδιου συνθέτη και μόλις άκουσα αυτό το κομμάτι συγκλονίστηκα. Με έπιασε αμέσως ο λόγος του. Πραγματικά έχει γράψει πολύ όμορφα λόγια ο Θάνος. Θεωρώ πως θα αρέσει στον κόσμο, ήδη τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά. Και πιστεύω γενικώς σε αυτή τη δουλειά που έρχεται. Έχω μαζέψει πάρα μα πάρα πολύ καλό υλικό.
Ο Γιάννης Πλούταρχος στο GetGreekMusic
Οι εμφανίσεις σας στο Posidonio μαζί με την Πέγκυ Ζήνα και τους Kings πάνε εξαιρετικά γι’ αυτό άλλωστε έχουν πάρει και παρατάσεις. Πείτε μας λίγα λόγια.
Την Πέγκυ την αγαπώ πολύ, με στηρίζει και την στηρίζω. Είναι μια συγκλονιστική τραγουδίστρια, θεωρώ η καλύτερη στο είδος της. Και με πολλά πράγματα ακόμα να δώσει, γιατί η Πέγκυ είναι μια φωνή που μπορεί να τραγουδήσει με πολύ μεγάλη ευκολία όλα τα είδη της μουσικής. Είναι ολόσωστη. Δηλαδή ακόμα και να την κουνάς για να μην πιάσει νότες, η Πέγκυ δεν θα στονάρει ποτέ (γέλια). Έχουμε πάρα πολύ καλή χημεία, την αγαπάω πάρα πολύ σαν άνθρωπο. Ήρθαμε ακόμα πιο κοντά με την οικογένεια της, την γνώρισα ακόμη περισσότερο και όχι μόνο επιβραβεύτηκε αυτό που είχα στο μυαλό μου, αλλά ακόμη περισσότερο. Από την άλλη, οι Kings είναι εξαιρετικοί σε ό,τι κάνουν. Δεν είναι τυχαίο που αμέσως τα παιδιά αναρριχηθήκανε γιατί είναι πάρα πολύ επαγγελματίες. Τους ενδιαφέρει η μουσική τους να βγάζει μια θετικότητα. Όταν μου πρότειναν το τραγούδι, οφείλω να πω ότι ήμουνα διστακτικός, διότι αυτές οι μίξεις της μουσικής που υπάρχουν, δηλαδή το λαϊκό, το ερωτικό μαζί με την ραπ δεν είναι όλα πετυχημένα. Όταν λοιπόν μπήκα στο στούντιο και το πρόβαρα το κομμάτι, μου πήγε πάρα πολύ. Γιατί τα παιδιά έγραψαν για μένα. Με τα παιδιά έχω μια πάρα πολύ καλή συνεργασία και θα κάνουμε και μια περιοδεία μαζί το καλοκαίρι.
Πώς νιώθεις που ο κόσμος σε χαρακτηρίζει «Το καλό παιδί της Ελληνικής δισκογραφίας»;
Είναι πάρα πολύ όμορφο να λέει κάτι τέτοιο το κοινό για έναν καλλιτέχνη. Θεωρώ πως είναι πολύ τιμητικό για μένα αυτό. Εύχομαι να μην τους διαψεύσω. Και μέσα από την προσωπική μου ζωή, αυτό που θα ήθελα να δώσω στα παιδιά μου είναι να λένε όλοι έναν καλό λόγο για τον πατέρα τους και την μάνα τους. Είναι η μόνη προίκα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας. Και φυσικά την μόρφωση τους, όποια είναι αυτή. Έτσι λοιπόν εύχομαι στον κόσμο να είμαι άξιος αυτής της αγάπης και αυτής της μεγάλης τιμής. Εγώ μέσα από τα τραγούδια μου θα τους μιλώ, θα τους κρατάω συντροφιά και από εκεί και πέρα θα με κρίνουν οι ίδιοι, ο κόσμος και ο χρόνος.
Ο Γιάννης Πλούταρχος στο GetGreekMusicΟ Γιάννης Πλούταρχος πρόσφατα ανανέωσε την συνεργασία του με την Heaven music ενώ κυκλοφόρησε και το νέο του single με τίτλο “Σταμάτησα σε σένα“.
Παράλληλα ο δημοφιλής τραγουδιστής συνεχίζει με τεράστια επιτυχία τις εμφανίσεις του στο Posidonio μαζί με την Πέγκυ Ζήνα και τους Kings.
Άκουσε εδώ την νέα επιτυχία του Γιάννη Πλούταρχου με τίτλο “Σταμάτησα σε σένα” loading...