17 Νοε 2016

✨ Ύμνος στη Δημοκρατία από τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη !

 http://www.olaedonews.com/2016/11/blog-post_55.html

Δείτε το νέο βίντεο που ανέβασε στο facebook από τον Ιερό Βράχο

Με ένα νέο βίντεο από την Ακρόπολη το οποίο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρετά την Ελλάδα και μιλά εκ νέου για τη Δημοκρατία.
Ο αμερικανός πρόεδρος επέλεξε την Αθήνα και συγκεκριμένα τον ιερό βράχο της Ακρόπολης για να στείλει ένα μήνυμα ότι «είμαστε μέρος της κοινότητας των εθνών που λύνει προβλήματα και κάνει το καλύτερο για την ανθρωπότητα».
«Έχουμε πίσω μας τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και ένα μέρος της Αθήνας» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαναλαμβάνοντας ότι «εδώ στην Αθήνα ξεκίνησαν να αναπτύσσονται ιδέες όπως η δημοκρατία και η έννοια του πολίτη».
Ο κ. Ομπάμα αναφέρεται επίσης στην έννοια της συνέχειας που υπάρχει «με ό,τι συνέβη εδώ με τις ομιλίες του Περικλή και των ιδρυτών του κράτους μας».
«Είναι πολύ σημαντικό για τον πρόεδρο των ΗΠΑ να στείλει μήνυμα για το πόσο σημαντική είναι η πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας» ακούγεται να λέει ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Στο τελευταίο μου ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος, είχα τελικά την ευκαιρία να επισκεφθώ την Ελλάδα και να γνωρίσω την πανέμορφη ιστορία της χώρας αυτής. Εδώ στην Ακρόπολη, στο χώρο γέννησης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αξιών που μοιραζόμαστε ως Αμερικανοί, αντιλαμβάνεσαι την αξία μιας κυβέρνησης του λαού, από το λαό, για τον λαό και πώς οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως του έθνους στο οποίο ανήκουν, θα αποφασίζουν το είδος των χωρών στις οποίες θα ζούμε, τα ιδεώδη που θα επιδιώκουμε και τις αξίες που θα μας ορίζουν» αναφέρει».
Το βίντεο γυρίστηκε λίγη ώρα πριν την εμβληματική ομιλία που έκανε Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα. Με αναφορές στον Περικλή και τον Σωκράτη, αλλά και στον Οδυσσέα Ελύτη, ο Ομπάμα ύμνησε τη Δημοκρατία και μίλησε για τα κενά της παγκοσμιοποίησης και την ανισότητα που πρέπει να καταπολεμηθεί.
Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο Μπαράκ Ομπάμα στο Facebook: ΕΔΩ


 Ύμνος στη Δημοκρατία από τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη