9 Νοε 2016

Επιχείρηση εκκαθάρισης σε παράνομο οικισμό Ρομά στον Πειραιά !

Αποτελούσε εστία μόλυνσης

Παρουσία εισαγγελικής αρχής και με τη συμβολή της Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα επιχείρηση εκκαθάρισης οικοπέδου, παραπλεύρως του Κηφισού, στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, εκεί όπου είχε δημιουργηθεί παράνομα οικισμός από Ρομά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Στην επιχείρηση εκκαθάρισης, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο, συνεργάστηκε επίσης και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δηλώσεις του είπε, πως το οικόπεδο θύμιζε «χωματερή», ενώ έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ξεκαθάρισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να υποβαθμίσει την πόλη, ενώ τόνισε πως όλοι οι φορείς ενωμένοι μπορούν να συνδράμουν στο έργο των αρχών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες στην πόλη.
Μαζί με τον δήμαρχο Πειραιά, στο σημείο βρέθηκαν από νωρίς το πρωί, ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, οι οποίοι συντόνισαν τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών, από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.

Newsbeast.gr