19 Οκτ 2016

Mardi Gras, σήμερα το πολυαναμενόμενο opening στη Γλυφάδα !

Το φαντασμαγορικό παραδοσιακό καρναβάλι της Νέας Ορλεάνης
, ενέπνευσε την έμπειρη ομάδα των Hama και Tokyo Joe, τόσο για την ονομασία του νέου εγχειρήματός της στην Πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα, όσο και για την γενικότερη φιλοσοφία του.
Το Mardi Gras, λοιπόν είναι ένας all day comfort Bar & Eatery χώρος, ένα οικείο και χαλαρό στέκι, επηρεασμένο βαθιά από την κυρίαρχη κουλτούρα και την cool ταυτότητα της θρυλικής μητρόπολης της Λουιζιάνα.
Κάτι που γίνεται αισθητό και στην γενικότερη αισθητική του, με το κυρίαρχο ξύλο να αποπνέει μια ζεστή οικειότητα, η οποία φέρει έντονες λεπτομέρειες ενός τυπικού μπαρ της Νέας Ορλεάνης, όπως οι εντυπωσιακές απλίκες στους τοίχους.
Η μεγάλη ξύλινη μπάρα κυριαρχεί στο χώρο του Mardi Gras, με τον καταξιωμένο Αλέξανδρο Πρεβίστα να έχει αναλάβει τα ηνία αλλά και την ευθύνη για την δημιουργία μιας πρωτότυπης και άκρως διαδραστικής cocktail list. Οι επιλογές κυμαίνονται από συνδυασμούς κλασικών cocktails και παραλλαγές αυτών, αλλά και signature προτάσεις, οι οποίες ως φιλοσοφία προσανατολίζονται προς Νέα Ορλεάνη. Πίσω από την μπάρα του συναντάμε, επίσης, και τον εξαιρετικό Νίκο Ζήση.
Στην κουζίνα του Mardi Gras συναντάμε τον executive chef Γιάννη Μαρκαδάκη και την ομάδα του, με τους Νίκο Σωτηρόπουλο και Νίκο Κουκουβά να υπογράφουν ένα new American all day comfort food concept. Το μενού χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες: πρωινό και brunch (empanadas, dirty rice, dumplings κ.α.) που σερβίρεται έως τις 18.30 τα σαββατοκύριακα, dinner με σημείο αναφοράς τα ζουμερά αμερικάνικα steaks και ψάρια en papillote (μαγειρεμένο μέσα σε ειδικό χαρτί μαγειρικής) και bar menu (mini tacos/quesadillas).
Αυτό που διακρίνει την κουζίνα του Mardi Gras είναι η χρήση εξαιρετικών πρώτων υλών και σύγχρονων τεχνικών ψησίματος, με τον φούρνο Josper (ξυλοκάρβουνο) και τις συσκευές μαγειρέματος σε κενό αέρος (sous vide) να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.
Τέλος, ο καφές στο Mardi Gras αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση. Από νωρίς το πρωί απολαμβάνουμε τον ιδιαίτερο καφέ του που φέρει την υπογραφών των Bridge Coffee Roasters.
Η έμφαση δίνεται κυρίως στον καφέ φίλτρου και την διαδικασία brewing, ενώ ο κατάλογος αποτελείται μεταξύ άλλων και από ένα μονοποικιλιακό χαρμάνι το οποίο θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στα συν και η παγωμένη εκδοχή του καφέ φίλτρου, ο οποίος σερβίρεται στο ποτήρι σας μετά από διαδικασία εκχύλισης έξι ωρών. Στον κατάλογο θα βρείτε, ακόμη, συνδυασμούς καφέ με αλκοόλ καθώς και detox ροφήματα.
Πληροφορίες
Αρτέμιδος 3, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8983138
Fb page: Mardi Gras
News.gr