18 Αυγ 2017

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη !



«Είναι γεγονός. Η Ζωίτσα μας άφησε» είπε πρόσωπο του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος 

- Πρώην Σταρ Ελλάς ως Ζωή Κουρούκλη, άλλαξε το επίθετό της σε «Λάσκαρη»

 και μεσουράνησε στον ελληνικό κινηματογράφο, μαζί με τις Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη

 - Σπουδαία η καριέρα της και στο θεατρικό σανίδι - Ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο


«Έφυγε» αιφνιδίως από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη, στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη σε ηλικία 73 ετών, βυθίζοντας σε άφατη θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας. 
Κατά πληροφορίες, πέθανε στον ύπνο της, κατά τη διάρκεια της νύχτας.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός βρέθηκε νεκρή σήμερα, Παρασκευή, στις 13.00 το μεσημέρι στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη από την μεγάλη κόρη της Μάρθα.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς που υπέστη, ενώ όπως έγινε γνωστό ''έφυγε'' στον ύπνο της. Έπασχε, δε, απο Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και ήταν μανιώδης καπνίστρια. 
Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία – Ελένη. 
Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, τη Μάρθα.«Είναι γεγονός.
 Η Ζωίτσα μας άφησε» είπε πρόσωπο του στενού συγγενικού της περιβάλλοντος, και συνέχισε: «Απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή τη στιγμή, πέθανε στον ύπνο της. Την βρήκανε νεκρή στο κρεβάτι και ο γιατρός είναι ακόμη εκεί. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε ακόμη, ήταν πολύ ξαφνικό. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το χαμό της. Ήταν καλά. Ήταν πολύ καλά. Μέσα στο κέφι και τη χαρά. Ο χαμός της ήταν για εμάς ένα μεγάλο σοκ».


Ένα μεγάλο σοκ είναι και για ολόκληρη την Ελλάδα ο χαμός της 73χρονης Ζωής Λάσκαρη, που άφησε στον τόπο μία μεγάλη... ασπρόμαυρη ιστορία γεμάτη ταλέντο και συναίσθημα... 

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Μπουζιώτη στο Facebook, η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου.

Η Ζωή Λάσκαρη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Δεκεμβρίου 1944. Το πραγματικό της όνομα είναι Ζωή Κουρούκλη. Η εξαδέλφη της Ζωή Κουρούκλη, ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια και ο Φίνος την «βαφτίζει» Ζωή Λάσκαρη, για να μην γίνεται σύγχυση. Φοίτησε στη σχολή του Πέλλου Κατσέλη. Το 1959, σε ηλικία μόλις δεκαέξι χρονών, δηλώνοντας ότι είναι 18, για να μπορεί να συμμετάσχει, στέφθηκε σταρ Ελλάς.

Το 1961 ο Φιλοποίμην Φίνος την επιλέγει για πρωταγωνίστρια στον «Κατήφορο» και αμέσως αρχίζει ο δικός της ανήφορος στην αναγνωρισιμότητα και την δόξα. Υπογράφει μαζί του αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας. Καθιερώνεται ως μόνιμη πρωταγωνίστρια και μαζί με την Αλίκη και την Καρέζη είναι η χρυσή τριπλέτα του Φίνου. Η Ζωή Λάσκαρη γίνεται το απόλυτο sex symbol της δεκαετίας του ’60. Είναι μάλιστα η πρώτη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια που φωτογραφίζεται για το περιοδικό «Playboy» το 1985.
Συμμετείχε στις ταινίες:

Ο κατήφορος, Ο ατσίδας, Νόμος 4000, Χωρίς ταυτότητα, Μερικοί το προτιμούν κρύο, Ίλιγγος, Ένα κορίτσι για δύο, Εγωισμός, Κορίτσια για φίλημα, Τέντυ μπόι αγάπη μου, Ιστορία μιας ζωής, Στεφανία, Δάκρυα για την Ηλέκτρα, Οι θαλασσιές οι χάντρες, Όλγα, αγάπη μου, Μια κυρία στα μπουζούκια, Γυμνοί στο δρόμο, Αγάπη για πάντα, Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο, Μαριχουάνα στοπ, Αιχμάλωτοι του μίσους, Στον αστερισμό της Παρθένου, Εραστές του ονείρου, Αναμέτρηση …
Στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας εμφανίζεται το 1970 με το έργο του Γιάννη ΔαλιανίδηΜαριχουάνα Στοπ ενώ ακολουθούν η μεγάλη θεατρική επιτυχία Εραστές του ονείρου του Γιάννη Δαλιανίδη μαζί με τον Tόλη Bοσκόπουλο (1972). Ακολουθούν συνεργασίες με μεγάλους σκηνοθέτες, Μιχάλη Κακογιάννη, Ανδρέα Βουτσινά, Μίνω Βολανάκη, Σταμάτη Φασουλή, Άντολφ Σαπίρο, Σταύρο Τσακίρη, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Γιώργο Ρεμούνδο, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Δημήτρη Νικολαΐδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Κώστα Μπάκα, Αντώνη Αντωνίου, Γιάννη Δαλιανίδη.

Η Ζωή φόρεσε τις θαλασσιές τις χάντρες, έγινε Στεφανία και σοκάρει τους πάντες στο αναμορφωτήριο, εκδικήθηκε στο Δάκρυα για την Ηλέκτρα, έζησε στον Αστερισμό της Παρθένου, μάθαμε μαζί της τον Νόμο 4000.


Έζησε έντονα την ζωή της, είχε πάντα παθιασμένους έρωτες. Στο ζενίθ της καριέρας της, το 1967 παντρεύτηκε τον Πέτρο Κουτουμάνο και έκανε την Μάρθα. Τόλμησε να χωρίσει στις αρχές του 70 και να ζήσει ένα θυελλώδη έρωτα με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Γι αυτήν γράφτηκε και το Ξανθή αγαπημένη Παναγιά.

Στην συνέχεια, το 1976, γνωρίζει τον άντρα της ζωής της, τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο και αποκτά την Μαρία Ελένη της. Με τον επιχειρηματία Πέτρο Κουτουμάνο είχε αποκτήσει άλλη μία κόρη, την Μάρθα.
Το 2013 η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου της απένειμε τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας της. Η Ζωή Λάσκαρη ετοίμαζε την αυτοβιογραφία της (με επιμέλεια του Γιώργου Σιδέρη). Φέτος έπαιζε για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» στην θεατρική σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» το Νύφη Κουράγιο του Νίκου Μουτσινά.