9 Ιαν 2017

Χιονίζει ξανά σε Μυτιλήνη και Χίο

Χωρίς τηλέφωνα και με κλειστούς δρόμους οι Οινούσσες

Ισχυρή νέα χιονόπτωση σημειώνεται σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της Μυτιλήνης, αλλά και της Χίου. Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη τη δυτική Λέσβο όπου έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου, ενώ στις περιοχές Φίλιας και Σκαλοχωρίου φτάνει ήδη το μισό μέτρο.
Σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα συνεργεία με μηχανήματα του δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιχειρούν ξανά από τα χαράματα προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους, που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω του παγετού.

Ισχυρή χιονόπτωση από τα ξημερώματα πλήττει και τον Άη Στράτη όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις ακόμα και μέσα στον οικισμό του νησιού.
lesvos-pagos-xionia-2
(Βίντεο και φωτογραφία από το lesvosnews.gr)
Από τα χαράματα χιονίζει και σε όλη τη βόρεια Χίο. Σύμφωνα με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδούς:
  • Χίου - Καρδαμύλων, από το ύψος του Θόλους και βορειότερα.
  • Χίου - Βολισσού, μετά από το από το Αίπος.
  •  Χίου - Αυγωνύμων, από το ύψος των Καρυών μέχρι και τα Αυγώνυμα.
Ήδη συνεργεία του δήμου Χίου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

SOS εκπέμπουν οι Οινούσσες

Φωνή αγανάκτησης υψώνει μέσω του Politischios.gr ο δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, αφού εξαιτίας του χιονιά το νησί παραμένει χωρίς τηλέφωνα και επικοινωνίες για 4η συνεχόμενη ημέρα.
Στο ήδη υπάρχον πρόβλημα ήρθε να προστεθεί και η νέα χιονόπτωση που σάρωσε το νησιωτικό σύμπλεγμα τα ξημερώματα της Δευτέρας με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι αδιάβατοι τόσο για τους πεζούς όσο και για τα οχήματα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο αποκλεισμένες εξαιτίας του χιονιά παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού αλλά και αρκετοί κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους. Παρότι ο δήμαρχος έχει ζητήσει βοήθεια η πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί με αποτέλεσμα τα προβλήματα όσο περνάνε οι ώρες να οξύνονται.
«Εδώ και 4 ημέρες φωνάζουμε και κανείς δεν μας δίνει σημασία. Είμαστε χωρίς τηλέφωνα, οι δρόμοι και τα σχολεία είναι κλειστά, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στις μάντρες τους, οι καλόγριες έχουν αποκλειστεί στο μοναστήρι. Αν ακούει κάποιος ας μας βοηθήσει», είπε οργισμένος ο δήμαρχος.
ΧΙΟΝΙΑ ΧΙΟΣ
(Φωτογραφία της Χίου από politischios.gr)


loading...